Archief

Generale repetitie historische theatertour

In Maassluis is zondagmiddag de generale repetitie gehouden voor de 'Historische Theatertour' ter gelegenheid van de 400-jarige zelfstandigheid van de stad. In de week van dinsdagavond 10 juni tot en met zondagmiddag 15 juni zal het publiek deze theaterwandeltocht per dag op twee tijdstippen kunnen maken.

Aan deze cultuurtocht door het centrum van Maassluis is twee jaar gewerkt door initiatiefneemster Anja Smit. Alle koren in de stad zijn begin vorig jaar benaderd om mee te doen. Er doen nu meer dan honderd acteurs, zangers, gastheren/-vrouwen en figuranten mee.



De tocht start bij het Sleepvaartmuseum aan de Hoogstraat. Via de Stadhuiskade loopt de route naar de Monstersche Sluis. Daarna wachten de Veerstraat , de Wagebrug en het Patriciƫrshuis. Midden op de markt is de visafslag aan de beurt. Via de Nieuwstraat gaat de stoet naar het Bloemenhofje, waar wordt geƫindigd met 'de toekomst'.



De wandeltocht duurt circa 90 minuten. Deelname kost 2,50 euro per persoon (met als toetje een gratis ijsje bij inlevering van het kaartje).

Categorieen:
Maassluis Algemeen