Archief

'Maassluis viert feest!'-magazine uitgebracht

Het magazine met de naam 'Maassluis viert feest!' is donderdag gepresenteerd door Victor Knippenberg, voorzitter van Stichting 400 Jaar Maassluis, en burgemeester Karssen. In het blad staan alle wetenswaardigheden over de festiviteiten rond 400-jarig zelfstandigheid van Maassluis, die op 16 mei van start gaan.

Volgens de stichtingsvoorzitter was er veel behoefte aan een blad. "We hadden al flyers en je kunt alle festiviteiten vinden op onze website, maar de roep om een fysiek magazine was groot", aldus Knippenberg.

Naast de vele evenementen die worden uitgelicht, staan er ook interviews in met bekende (oud)Maassluizers. Wat zijn bijvoorbeeld de favoriete plekken in de stad van zangeres en actrice Noortje Herlaar, Feyenoorder Tonny Vilhena en schrijver Maarten 't Hart? Maar ook de 'gewone man' komt aan het woord. Wat betekent Maassluis voor hen? Ook de geschiedenis van de stad ontbreekt niet. Zo is er een tijdlijn te zien met de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Maassluis.

Het magazine wordt tegelijk met de Maassluise Courant huis-aan-huis bezorgd. Ook is het gratis te verkrijgen op diverse locaties in de stad zoals het Stadhuis, VVV Maassluis en het Maassluis Punt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen