Archief

'Coalitievorming Maassluis niet transparant'

De ChristenUnie in Maassluis is ontevreden over de manier waarop een nieuwe coalitie wordt gevormd. Informateur Arnold Keijzer van de PvdA maakte vrijdag kenbaar verder te praten met CDA, VVD en de Verenigde Seniorenpartij (VSP). Volgens de ChristenUnie is het proces niet transparant en is mogelijk vanaf het begin aangestuurd op die combinatie.

Op 29 maart was de ChristenUnie nog 'in de race' voor een plek in de coalitie. Enige dagen later werd ze aan de kant gezet. Vooral dat de VSP wél deelneemt aan verdere gesprekken verwondert de ChristenUnie. Daarom vroeg ze Keijzer eerder al op opheldering. Het antwoord dat de VSP een winnende partij is met een breed draagvlak in de stad, vindt de CU niet bevredigend.

PvdA, CDA, VVD en VSP zijn samen goed voor een coalitie van 16 zetels. In totaal telt de gemeenteraad er 23. Elk van deze partijen heeft vier zetels. Maassluis Belang (eveneens vier zetels) en D66 (één zetel) vielen eerder in het proces al af. Had ChristenUnie (2 zetels) de plaats van de VSP ingenomen, dan had de coalitie met 14 zetels toch een meerderheid gehad.

Categorieen:
Maassluis Algemeen