Archief

RockArt wil naar Poeldijk

Museum RockArt in Hoek van Holland groeit uit z'n jasje en wil verhuizen naar het voormalige veilingpand aan de Monsterseweg in Poeldijk. Het pand staat te koop voor 3,9 miljoen euro. Het museum hoopt te kunnen afdingen op die prijs. "Met crowdfunding en met steun van fondsen moet het geld op te brengen zijn", zegt directeur Jaap Schut.

RockArt, nu gevestigd op industrieterrein De Zekken, is al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. Plannen voor een museum annex hotel in Den Haag strandden. Het museum is nu in gesprek met de curator van Arend Sosef om de mogelijkheden voor het bemachtigen van het monumentale pand te bekijken.

De collectie van het RockArt groeit. Dat geldt ook voor landelijke en internationale aandacht. "Niet alleen Engelsen en Amerikanen, maar ook steeds meer Japanners", aldus Schut. "We bestaan dit jaar tien jaar en we hebben bewezen dat we het kunnen. We zijn klaar voor de volgende stap".

Schut is bijzonder te spreken over het oude veilinggebouw: "Het is een mooi, markant pand." De plannen liegen er niet om. Er moeten twee popzaaltjes komen en het museum moet interactiever worden. Dat betekent dat er muziek en radio gemaakt moet kunnen worden. Schut wil het pand ook geschikt maken als trouw- en evenementenlocatie.