Archief

Veldkorfbal: alleen ONDO wint

Eerste klasse F

In strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen leed CKC Maassluis een ontluisterende nederlaag. Op het eigen Wipperspark verloor de thuisploeg de degradatiekraker tegen Kinderdijk. De bezoekers, hekkensluiter in deze klasse, controleerde vanaf het begin de wedstrijd en namen al snel een 5-1 voorsprong en lieten dit neer meer uithanden nemen. Na een ruststand van 9-3 voor Kinderdijk wonnen de bezoekers met 19-12. CKC Maassluis staat nu laatste met één punt achterstand op Kinderdijk. Bij de thuisclub werd Henne Bloem met vijf treffers topscorer.

Valto leed in de middenmoot een fikse nederlaag bij RWA. In Poortugaal verloor de Lierse kampioen in de zaal met 28-17. Valto heeft nu twee punten voor op de p/d-plaats waar Kinderdijk nu op staat.

Tweede klasse I

ONDO heeft haar positie in de middenmoot kunnen verstevigen na een klinkende overwinning op streekgenoot Dijkvogels. In 's-Gravenzande was de thuisploeg trefzekerder dan Dijkvogels dat veel schoten uit de korf zag draaien. ONDO stond bij rust met 8-3 voor en won uiteindelijk met 14-5. Dijkvogels maakt zich op voor een finale van de competitie om degradatie te ontlopen. Bij ONDO schoot Robert van Essen vijf keer raak. Arjan Burgers van Dijkvogels was drie keer succesvol.

ODO blijft in de gevarenzonde van haar klasse. De Maaslandse formatie verloor bij GKV met 14-11. Voor ODO en Dijkvogels geldt dat beide ploegen één punt voorsprong hebben op een degradatieplaats.