Archief

Van Leeuwen en Plus stappen naar rechter

G.A.M. van Leeuwen en Plus Vastgoed stappen naar de rechter vanwege de centrumontwikkeling van Den Hoorn. De gemeente houdt daarin geen rekening met de toegankelijkheid van hun eigen bouwplan achter de supermarkt, zegt advocaat Valentijn Leijh. In een zogenoemde bodemprocedure moet de rechter zich uitspreken over de rechtmatigheid van de gemeentelijke plannen.

De twee huidige ontsluitingswegen van het Van Leeuwen/Plus-perceel lopen over de bouwlocatie van de nieuwe supermarkt. Door de gemeente gegeven alternatieven zijn een ontsluitingsweg over het parkeerterrein van de super en een doorsteek langs de Look. Vrachtwagens kunnen zo echter niet of heel moeilijk bij de geplande los- en laadruimte van het Van Leeuwen/Plus-pand komen, aldus de advocaat.

Gesprekken tussen de ontwikkelaars en de gemeente leidden tot op heden tot niets. Het plan voor een 'bedrijfsverzamelgebouw' van Van Leeuwen en Plus neemt inmiddels steeds vastere vormen aan. De welstandscommissie heeft al groen licht gegeven. De partijen verwachten dat de vergunning op korte termijn kan worden verleend. Van Leeuwen en Plus hopen dat de nieuwe gemeenteraad met een frisse blik naar het centrumplan kijkt.

Categorieen:
Algemeen