Archief

Van der Tak: 'Niet gebakken aan gemeentehuis'

Burgemeester Van der Tak van Westland zou het logisch vinden, dat het dossier 'gemeentehuis' bij het aantreden van een nieuwe coalitie uit zijn takenpakket verdwijnt. "Het is normaal, dat bij het begin van een nieuwe raadsperiode wordt afgewogen, of dit wel in handen moet blijven van de burgemeester", zei hij in een toespraak na de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

Van der Tak heeft in november 2012 de herhuisvesting van de gemeentelijke organisatie in zijn portefeuille genomen. Dat gebeurde als gevolg van een tussentijdse coalitiewijzing. Het dossier zat in de portefeuille van wethouder Jan Bogaard, maar deze moest het veld ruimen nadat zijn partij, Westland Verstandig, uit de coalitie was gestapt. Van der Tak stelde donderdagavond met nadruk: "Ik zit er niet aan gebakken. Als u wilt dat ik dit doorzet, dan zult u daartoe moeten besluiten."

Overigens merkte Van der Tak ook op, dat hij zich afvraagt, mede gezien het extra takenpakket dat de gemeente er van de rijksoverheid bij krijgt, of al het werk wel goed te doen is met vijf wethouders. Hij vroeg de gemeenteraad om hier eens goed over na te denken.

Categorieen:
Westland Algemeen