Archief

Nieuwe gemeenteraad Maassluis geïnstalleerd

De nieuwe leden van de gemeenteraad in Maassluis zijn donderdagavond geïnstalleerd. Van de 23 gekozen raadsleden legden er 22 hun eed af. Pieter Kromdijk van de PvdA was niet aanwezig, omdat hij zijn papieren niet op tijd zou hebben ingeleverd. Hij heeft nog tot maandag.

In totaal zijn er zeven nieuwe leden in de gemeenteraad. Bij de PvdA-fractie (vier zetels) is Murat Ciftci het nieuwe gezicht. Bij de VVD (vier zetels) zijn dit Sandra Mulder-Vreugdenhil en Dick Snoek, voorheen steunraadslid. Bij de VSP (vier zetels) nemen Ton Luijendijk en Huib de Geus, voorheen steunraadslid, een nieuwe plek in de raad in.

Het CDA (vier zetels) kent één nieuwe gezicht. Dat is Mehmet Cicek. Maassluis Belang (vier zetels en D66 (één zetel) hebben geen nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Omdat ChristenUnie met het CDA een lijstverbinding was aangegaan is deze partij van één naar twee zetels gegaan. De tweede zetel wordt ingenomen door Klarie Oosterman-Feenstra, voorheen steunraadslid.

Afhankelijk van wie van deze raadsleden in de nieuwe coalitie wethouder worden, kunnen er nog verschuivingen plaatsvinden en daarmee nieuwe namen bijkomen.

Dinsdagavond werd er al afscheid genomen van de oude raad waarbij drie leden een onderscheiding kregen voor hun langdurige inzet voor de gemeente.

Categorieen:
Maassluis Algemeen