Archief

Werk De Molenslag begonnen

Natuurbeheerder Dunea is begonnen met haar werk op de locatie De Molenslag in Monster. Het terrein, waar voorheen een camping was, wordt omgevormd tot natuurgebied. De provincie Zuid-Holland heeft het daarvoor aangewezen.

De lantarenpalen worden verwijderd en in een container gestopt. De elektriciteitskastjes worden weggehaald, om illegaal kamperen te voorkomen. Ook de verharding op het terrein wordt verwijderd. Zodra deze eerste fase is afgerond, komen er paarden en runderen op het terrein te grazen. Het is de bedoeling dat in een later stadium de grond wordt afgegraven. Zo moet het oorspronkelijke kalkarme duin aan de oppervlakte komen.

Voordat de grond wordt afgegraven, moet er eerst een uitspraak komen van de Raad van State. Voormalig campingeigenaar Kees Marks zegt dat zijn contract onrechtmatig is opgezegd. Oordeelt de rechter in zijn gelijk, dan zal alles moeten worden teruggedraaid. Alle spullen kunnen dan uit de container worden gehaald. Op 22 april komt er uitsluitsel over de zaak.

Categorieen:
Monster Algemeen