Archief

Bouw Aldi Maassluis vertraagd

De bouw van een tijdelijke Aldi-supermarkt bij winkelcentrum Koningshoek in Maassluis laat nog steeds op zich wachten. De realisatie van de supermarkt had eigenlijk al eind vorig jaar moeten plaatsvinden.

Aldi laat desgevraagd weten, problemen te ondervinden in de gemeentelijke processen, zoals bijvoorbeeld de vergunningen. Het is nog niet bekend wanneer de bouw wel van start gaat, aldus een woordvoerder van Aldi.

De gemeente stelt, dat de tijdelijke vestiging onderbouwd moet worden door de zekerheid van definitieve vestiging in de uitbreiding van het winkelcentrum. De uitbreiding van Koningshoek vindt plaats in 2015, de definitieve supermarkt is vooralsnog gepland voor juli 2018.

Tussen Wereldhave, eigenaar van Koningshoek, en de gemeente Maassluis is echter nog geen overeenkomst over de ruimtelijke en financiƫle randvoorwaarden van de uitbreiding. De definitieve vestiging van de Aldi in die uitbreiding kan dus nog niet worden bevestigd en daarmee kan de aanvraag van de tijdelijke Aldi nu niet verder.

Categorieen:
Maassluis Algemeen