Archief

Atlas van Maassluis brengt historie in kaart

De Historische Vereniging Maassluis heeft het ontstaan van de stad aan de hand van meer dan honderd landkaarten samengebracht in het boek 'Atlas van Maassluis'. Dit is gedaan in het kader van vierhonderd jaar onafhankelijkheid.

De kaarten in het boek laten de ontwikkelingen in het gebied vanaf de zesde eeuw voor Christus zien. Vanaf de veertiende eeuw zijn de eerste sporen van Maassluis te vinden. Kaarten en beschrijvingen illustreren hoe Maassluis zich ontwikkelt van het dorpje 'Maeslandtsluys' tot een bloeiende en welvarende stad.

In detail wordt verteld hoe havens en sluizen gepland werden en hoe de polders tot stand kwamen. Verder is er aandacht voor de rol van de veerdienst, de postdienst en de visserij. De laatste kaarten geven de wederopbouw na het bombardement in WO II, infrastructuur en stadsuitbreidingen weer.

Het boek wordt in een beperkte oplage uitgebracht en is nu in de voorverkoop te verkrijgen. Uiterste inzenddatum is 31 juli. De voorverkoop vindt onder meer plaats via www.histvermaassluis.nl. Na 19 september worden de boeken uitgegeven. Vanaf die datum is de atlas los te koop bij de Historische Vereniging Maassluis of Boekhandel 'het Keizerrijk'.

Categorieen:
Maassluis Algemeen