Archief

Maassluis bij 50 minst duurzame gemeenten

Maassluis behoort tot de 50 minst duurzame gemeenten van Nederland. De stad neemt plek 359 in van de 403 gemeenten. Tot deze rangschikking komt bureau Telos, die in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek heeft gedaan naar de duurzaamheid van alle gemeenten in Nederland.

Het bureau deed het onderzoek aan de hand van 90 indicatoren. Deze kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdonderwerpen: ecologisch kapitaal, sociaal-cultureel kapitaal en economisch kapitaal. Op deze drie onderwerpen staat Maassluis respectievelijk op plaats 346, 347 en 234.

Als het gaat om overlast door geluid en door stank, stof en vuil, evenals de kans op rampen scoort Maassluis samen met Vlaardingen, Rotterdam, Stein en Amsterdam het laagst. Vooral industriële gebieden krijgen lage scores. In het hele gebied ten noordoosten van Utrecht zijn de scores beter dan gemiddeld, op een enkele uitzondering na.

Midden-Delfland is de op één na duurzaamste gemeente van Nederland. Westland behoort in ons land tot de gemeenten met de sterkst vervuilde lucht. Desondanks neem het met plek 54 een relatief gunstige positie in.