Archief

Geen verrassing in definitieve Hoekse uitslag

De bekendmaking van de definitieve uitslag van de eerste verkiezing voor de gebiedscommissie van Hoek van Holland heeft dinsdag geen verrassingen opgeleverd. De zetelverdeling bleef ten opzichte van de voorlopige uitslag ongewijzigd en er is niemand met voorkeurstemmen verkozen.

Zoals eerder gemeld, is Hoekse Zaken winnaar geworden. De partij kreeg 38 procent van de stemmen, wat resulteert in vier van de elf zetels. Die worden bezet door Klaas de Koning, Joop Heppe, Ramona Hoekman-van Ispelen en Jolanda Kostense.

Op de tweede plaats volgt de VVD met 27 procent van de stemmen en daarmee drie zetels. Die stoelen zijn bestemd voor Anneke van der Meijs, Arjen van der Lugt en Jantien de Jong.

Lijst 19 was goed voor 15 procent en krijgt daarmee twee zetels in de gebiedscommissie, te bezetten door Peter Stok en Michel Timmerman.

Resteren voor CDA (11 procent) en PvdA (10 procent) elk één zetel. Namens het CDA neemt Jacco van Dam zitting in de gebiedscommissie en namens de PvdA is dat Ineke Vos-Benne.

De gebiedscommissie is het plaatselijk bestuursorgaan dat nu in de plaats komt van de afgeschafte deelgemeenteraad.