Archief

Westland Verstandig-Leo 2.0 wil in coalitie

Westland-Verstandig Leo 2.0 wil deelnemen in een nieuwe coalitie. Dat heeft lijsttrekker Peter Duijsens maandagochtend wereldkundig gemaakt. Hij wil andere partijen in het collegeoverleg nogmaals proberen te overtuigen van zijn standpunt over het nieuwe Westlandse gemeentehuis.

Duijsens beroept zich op het feit dat zijn partij, die van zes naar zeven zetels ging, in een klap de op een na grootste partij van Westland is geworden, na het CDA. Of het twistpunt 'gemeentehuis' op de agenda komt, is echter de vraag. CDA-lijsttrekker Karin Zwinkels peinst er niet over om de discussie te heropenen, liet ze direct na de verkiezingen weten.

Westland Verstandig-LEO 2.0 vindt dat een zo breed mogelijke coalitie gewenst is om Westland weer financieel gezond te maken. Vanuit de financiƫle positie zal dan de gemeentehuiskwestie bekeken moeten worden. Als het financieel niet verstandig is om nieuwe gemeentehuizen te bouwen dan moet Westland dat niet doen, aldus Duijsens.

Vrijdag liet de LPF weten dat het gemeentehuis voor die partij geen breekpunt is in de coalitiegesprekken. De LPF zegt dat de realiteit is dat een meerderheid van de kiezers achter de partijen staat die voor bouw op twee locaties zijn.

Categorieen:
Westland Algemeen