Archief

Pa Solleveld behoudt raadszetel dankzij dochter

Denise Solleveld van Maassluis Belang staat haar recht op een zetel in de gemeenteraad af. Ze vindt dat ze nog te onervaren is in de politiek en daarom zal ze zich eerst inzetten als steunraadslid. Door deze beslissing kan haar vader, Aad Solleveld, zijn raadszetel behouden.

Maassluis Belang behaalde bij de verkiezingen van afgelopen woensdag vier zetels. Denise Solleveld, die als nummer 8 op de lijst stond, kreeg een dusdanig aantal voorkeurstemmen (315), dat ze zittende raadsleden passeerde en op de tweede plek terechtkwam. Hiermee plaatste ze zich direct voor de gemeenteraad, ten koste van haar vader Aad Solleveld, die op plek vier stond.

Denise zegt er voor de verkiezingen geen rekening mee te hebben gehouden, dat er zoveel mensen op haar zouden stemmen. Zij stelt: "Vanzelfsprekend was ik vooraf bereid een plaats op de 'tweede rij' in te nemen, als steunraadslid. Nadat de uitslag iets anders aangaf, was ik blij met het vertrouwen wat zovelen via hun stem hebben geuit. Toen de eerste emoties wat geluwd waren, ben ik echter ook gaan nadenken over het vervolg op deze verkiezing tot raadslid."

Ze wijst op de zware taken die de gemeenteraad de komende periode te wachten staan, zoals de decentralisaties van de Jeugdzorg, WMO en de thuiszorg, wat veel dossierkennis vergt. "Als ik luister naar mijn hart, stel ik vast dat het momenteel nog te vroeg is voor de zware en verantwoordelijke taak als volledig raadslid", aldus Denise Solleveld.

Categorieen:
Maassluis Algemeen