Archief

Derde station Maassluis wordt niet verschoven

Het nog te realiseren station Steendijkpolder in Maassluis kan niet enkele tientallen meters naar het westen worden verschoven. De gemeenteraad nam in november een motie aan, waarin het college van B en W werd opgeroepen hierop bij de Stadsregio Rotterdam (verantwoordelijk voor de realisatie van de lightrailverbinding) aan te dringen.

De raad vreest voor overlast voor de bewoners van de Waterwegtorens, direct gelegen aan het station. De perrons kunnen echter niet richting het westen worden geschoven, omdat deze dan in een bocht liggen met grote instapspleten tot gevolg, aldus het projectbureau Hoekse Lijn van de Stadsregio. Met name mensen met een rolstoel of kinderwagen en blinden kunnen hierdoor in de problemen komen.

Het projectbureau geeft verder aan dat er geen wettelijke verplichtingen zijn ten aanzien van de afstand tussen het station en het parkeerdek van de woontorens. De kans op een brandend railvoertuig op het noordelijke perron is volgens extra onderzoek zeer gering. Gebeurt dat toch en staat er een zuidwesten wind, dan is de kans klein dat de brand overslaat naar geparkeerde voertuigen. ook de constructie van de parkeergarage loopt geen gevaar.

Categorieen:
Maassluis Algemeen