Archief

College niet bang voor tekort aan drinkwater

Westland hoeft niet bang te zijn dat er in de toekomst een tekort aan drinkwater ontstaat. Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van LPF Westland. Volgens de fractie dreigt de hoeveelheid zoet water af te nemen door het zout maken van het Volkerak-Zoommeer en het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen.

Volgens het college wordt in perioden van droogte voor het handhaven van de waterpeilen en het doorspoelen van het watersysteem zoet water aangevoerd via de Brielse Meerleiding. Als dat onvoldoende is, kan aan Rijnland water onttrokken worden. Bij het huidige beleid en rekening houdend met klimaatverandering is de aanvoer via het Brielse Meer tot het jaar 2100 gegarandeerd.

Wel tekent het college hierbij aan dat wordt uitgegaan van het optimaliseren van het beheer van het Brielse Meer. Verder wijst het college erop dat voor de door de LPF genoemde maatregelen de randvoorwaarde geldt, dat die niet tot belemmering in de aanvoer van zoet water via het Brielse Meer mag leiden.

Categorieen:
Westland Algemeen