Archief

Bom en Prins verkennen coalitie Westland

Adri Bom-Lemstra (oud-fractievoorzitter CDA Westland) en Jan Prins (oud-fractievoorzitter Progressief Westland) gaan onderzoeken voor welke coalitie in Westland de kans het grootst is. Dit is maandagavond bekendgemaakt door CDA Westland, dat als grootste partij het voortouw heeft genomen na de gemeenteraadsverkiezing van afgelopen woensdag.

De komende tijd voeren Bom en Prins gesprekken met vertegenwoordigers van alle fracties. Zij verwachten begin april hun bevindingen te presenteren.

Overigens zal lijsttrekker Karin Zwinkels niet gaan fungeren als fractievoorzitter van het CDA in de nieuwe gemeenteraad, maar wordt zij vice-fractievoorzitter. De fractie zal worden aangevoerd door Piet Vreugdenhil. Hij is unaniem aangewezen tot nieuwe fractievoorzitter en daarmee tot opvolger van Martin Buitelaar die de gemeentepolitiek gaat verlaten.

Vreugdenhil is in het dagelijks leven bestuursvoorzitter van de onderwijsorganisatie PCPO Westland en werd vorig jaar benoemd tot eerste voorzitter van de Raad van Toezicht van het toen opgerichte Cultuurweb Westland.

Categorieen:
Westland Algemeen