Archief

Aanpak verloedering Zaneveldstraat succesvol

Het actieplan om de verloedering in de Burgemeester Zaneveldstraat in Maassluis tegen te gaan, lijkt zijn vruchten af te werpen. Het college is dan ook van mening dat het project overdraagbaar is naar andere wijken in de stad.

Zo zijn onder meer de portieken, galerijen en het speeltuintje opgeknapt en zijn bosjes vervangen door gras. Om de buurt schoon en veilig te houden zijn er teams opgericht, die vooral bestaan uit wijkbewoners die in een uitkeringssituatie zitten. Ondanks de scepsis over dit wederkerigheidsprincipe hebben 20 van de 27 teamleden een uitkering.

Het toewijzingsbeleid van woningcorporatie Maasdelta is ook aangepast. Alleen nog maar huishoudens van maximaal twee personen van 18 jaar en ouder krijgen een woning. Maar die regel blijkt nu toch te streng te zijn, aldus het college. Er wordt bekeken in welke mate het beleid versoepeld kan worden.

In de Burgemeesterswijk wordt veel nieuwbouw gerealiseerd. In 2011 werd echter duidelijk dat de twee flats aan de Burgemeester Zaneveldstraat waarschijnlijk niet voor 2020 gesloopt worden. Hierop heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarmee de leefbaarheid vergroot moest worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen