Zondagvoetbal: Den Hoorn nadert koploper

Westlandia heeft aan de topper tegen EDO een punt overgehouden. De nummers twee en drie van de wedstrijd kwamen een 1-1 overeen. Westlandia leidde lange tijd met 1-0, maar in de blessuretijd van de tweede helft kwam EDO verdiend langszij. Koploper HFC won met 6-2 van VOC en profiteerde van de puntendeling van de achtervolgers. De voorsprong van HFC bedraagt met nog vijf wedstrijden te gaan vier punten.

VELO blijft meedoen om een plaats in de nacompetitie. De Wateringse ploeg won op eigen veld met 3-1 van PFC. Door deze overwinning speelt VELO in ieder geval komend seizoen weer eerste klasse. VELO staat vijfde en het gat met koploper Magreb'90 bedraagt acht punten.

Schipluiden heeft drie punten laten liggen in Voorhout om zich bijna veilig te spelen. Foreholte won met 4-1 en de thuisploeg had de punten hard nodig in strijd om directe degradatie te ontlopen. Schipluiden heeft met nog vijf wedstrijden te gaan acht punten voorsprong op de eerste p/d plaats.

Derde klasse A

De laatste streekderby als standaardteam op zondag is voor Verburch in mineur afgelopen. In Den Hoorn won de thuisploeg met 3-0. Een mooie bijkomstigheid voor Den Hoorn was het verlies van koploper FC Lisse. Het verschil tussen de koploper en Den Hoorn bedraagt met nog vijf wedstrijden te gaan nog maar twee punten. Verburch staat nog steeds voorlaatste.