Archief

Zaalhandbal dames: VELO kampioen zonder te spelen

Veneco/VELO is zonder te spelen kampioen geworden van de tweede divisie B. De Wateringse formatie was aanwezig bij de wedstrijd tussen Foreholte en Gemini. In Voorhout wist Foreholte de Zoetermeerse ploeg ruim te verslaan. Door de nederlaag van Gemini is VELO in de resterende wedstrijden niet meer te achterhalen door Gemini. Morgenmiddag speelt VELO in eigen sporthal de kampioenswedstrijd tegen Iason.

Eredivisie

Virto/Quintus heeft een verpletterende zege behaald op promovendus en verrassing van het seizoen tot nu toe Schuler Afbouwgroep/DOS. In de Van der Voorthal won de thuisploeg met 36-25.

De wedstrijd ging tot een stand van 7-7 gelijk op. Daarna nam DOS afstand van Quintus en stond binnen mum van tijd op en 12-7 voorsprong. De bezoekers hielden lange tijd de marge van vier, vijf doelpunten. De ruststand was 17-13.

Na de pauze kwam een getergd Quintus binnen de lijnen. De ploeg straalde uit dat het toch een goed resultaat wilde behalen en ten opzichte van de eerste helft was iedereen scherp. Alles klopte bij de thuisploeg en langzaam werd de achterstand ongedaan gemaakt. Bij 20-20 kwam Quintus voor het eerst langszij na de 7-7 tussenstand in de eerste helft. Daarna was het snel gedaan met DOS. Quintus ging er op en er over en nam het heft in handen. DOS wist niet wat er gebeurde en voor dat de bezoekers uit Drenthe het wisten was de stand 28-21 voor Quintus. Het verzet was gebroken en Quintus liep gemakkelijk uit naar een royale overwinning.

Bij de Heulse ploeg debuteerde Lisa Warmerdam en zij kwam tot score. Lilian Keijzer had enkele jaren geleden al een keer een kort debuut gemaakt, maar mocht nu weer meedoen en kwam eveneens tot score.

Quintus staat derde op de ranglijst en heeft de nummer twee Succes Schoonmaak/VOC in haar vizier. De achterstand bedraagt maar één punt.

Tweede divisie B

Verburch heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren. In de Van Hornehal in Horn verloor de Poeldijkse ploeg van Hendriks Graszoden/Leudal. Het was een nipt nederlaag: 23-22. Door deze nederlaag lijkt Verburch als derde te gaan eindigen. De Poeldijkse ploeg verloor in Horn pas de vierde uitwedstrijd van het seizoen. De overige zeven uitbeurten werden gewonnen.