Archief

Karakteristieken van zaterdag 22 maart

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft een nuttige overwinning behaald op Barendrecht. Aan de Lavendelstraat won door een vroeg doelpunt van Kevin Vink met 1-0. Door deze overwinning komt handhaving steeds dichterbij. De tricolores staan op een zesde plaats.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande kon op het Juliana sportpark een overwinning ij schrijven op een middenmoter. Achilles Veen werd met een 1-0 nederlaag naar huis teruggestuurd. Michiel van den Berg werd de matchwinner. FC 's-Gravenzande staat negende en staat nu twee punten voor op een p/d plaats, maar heeft drie punten achterstand op de nummer zeven.

Tweede klasse C

Het wordt een spannende race om het kampioenschap. Deze zal gaan tussen HVC'10 en Valken'68. Beide ploegen kwamen in speelronde 21 tot winst. HVC'10 wist in de streekderby tegen MVV'27 met 2-0 te winnen en blijft koploper. De voorsprong op Valken'68 bedraagt drie punten. MVV'27 staat keurig in de middenmoot.

Sportclub Monster is nog steeds in de race voor een plaats in de nacompetitie. In de derby tegen Lyra werd op sportpark Polanen met 3-0 gewonnen. De Monsterse ploeg staat nu derde en heeft zeven punten achterstand op HVC'10. Lyra staat vier punten boven een p/d plaats en moet in de laatste vijf wedstrijden alle zeilen bijzetten om zich rechtstreeks te handhaven.

Naaldwijk speelde in de onderste regionen gelijk tegen nummer voorlaatst DUNO. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het duel in 1-1. Naaldwijk staat elfde met één punt achterstand op Zevenhoven en vier punten achterstand op Lyra.

VDL speelde doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter DSVP. VDL staat keurig in de middenmoot.

Derde klasse C

Westlandia blijft op koers voor het kampioenschap. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg nipt met 1-0 van Die Haghe. Barry Bronswijk werd de matchwinner. De voorsprong van de koploper op Honselersdijk blijft zes punten. Honselersdijk won met 4-2 van GDA.

KMD raakt achterop in strijd om een plaats in de nacompetitie. Dit kan alleen nog gerealiseerd worden door winst in de derde periode. De Wateringers verloren van Kethel Spaland met 3-2.

Vierde klasse D

Quintus lijkt geen strobreed in de weg gelegd worden door Maasdijk om het kampioenschap te halen. De Heulse ploeg won zelf met 7-1 van Hillegersberg en zag tot tevredenheid nummer twee Maasdijk verliezen van Excelsior Rotterdam. In Maasdijk werd het 1-0 voor de bezoekers. De voorsprong van Quintus bedraagt vier punten met een wedstrijd minder gespeeld.

MSV'71 blijft in de race voor een plaats in de nacompetitie. Op eigen sportpark won MSV'71 met 4-0 van DVC en staat nu op en vierde plaats.

Karakteristieken

Excelsior M - Barendrecht 1-0 (1-0)

Kevin Vink

FC 's-Gravenzande - Achilles Veen 1-0 (1-0)

Michiel van den Berg



Sportclub Monster - Lyra 3-0 (1-0)

Michael Jager, Ruud Zuyderwijk , André Rohan



Naaldwijk - DUNO 1-1 (0-0)

Aike van den Bos



DSVP - VDL 0-0 (0-0)

HVC '10 - MVV '27 2-0 (1-0)

Leroy Smits, Jurgen Warbout



GDA - Honselersdijk 2-4 (0-2)

Leon de Brabander (2), Rico KoK, Mourat Naimi



KMD - Kethel Spaland 2-3 (0-0)

Mark Houtman, Jules Maring



Westlandia - Die Haghe 1-0 (0-0)

Barry Bronswijk



Quintus - Hillegersberg 7-1 (3-0)

Daniel van Holsteijn (2), Koen van Zeijl (2), Gino Zwirs, Patrick Krens



Maasdijk - Excelsior R 0-1 (0-0)




MSV '71 - DVC 4-0 (2-0)

Adiel Amakran, Bas Lankwaarden, David Renen (2)



Verburch vrij