Archief

Samenstelling Midden-Delflandse raad bekend

De verkiezingsuitslag in Midden-Delfland is definitief. Het stembureau heeft deze vrijdag bekend gemaakt. Er zijn wat betreft de zetelverdeling geen wijziging ten aanzien van de voorlopige uitslag, die woensdag op de verkiezingsavond zelf werd gegeven.

Dat betekent dat de vijfkoppige CDA fractie, net als in de vorige periode, geleid werd door Maaslander Kees van der Vaart. Verder bestaat de fractie uit Annemiek de Goede-van Tiel, Antoine van Bijsterveldt, Rob Zwaard en Annie Schouten-van Doorn. OGP, met vier zetels, blijft onder leiding van Ivan Trouwborst. Naast hem nemen Anja Kardol-Westein, Sonja Smit en Pia van Oord-Wiessing plaats.

Bij Mijn Partij, de enige partij in Midden-Delfland die won door van drie naar vier zetels te gaan, staat Ed Roeling aan het roer. Hij wordt bijgestaan door Frank van Lier, Ellen Snerthlage-Barnard en Bea Nolden-Welters. De PvdA, die van twee naar één zetel ging, gaat verder met alleen Elly de Jong-Hoogendoorn.

Voor de VVD zijn Jan Paul van Staalduinen, Gert-Jan van Dooremaal en Marga Steenhoek gekozen. Omdat die eerste in de vorige ambtsperiode wethouder werd, is er een mogelijkheid dat hij dat weer wordt, indien er een coalitie wordt gevormd met de VVD. Is dat het geval, dan is Fred Plooij de volgende op de lijst.