Archief

LPF: Gemeentehuis geen breekpunt

Bij de vorming van het nieuwe college in Westland is het nieuwe gemeentehuis voor de LPF geen breekpunt. Dit zei lijsttrekker Dave van der Meer vrijdagmorgen tegen WOS Media. Daarmee worden de opties voor het CDA om een coalitie te vormen, vergroot.

De LPF was in de verkiezingscampagne een groot tegenstander van twee gebouwen op de locaties Verdilaan en Tiendweg in Naaldwijk onder het motto: 'Twee gemeentehuizen, we zijn toch niet gek!'. De verkiezingsuitslag heeft echter niet uitgewezen, dat dat ook de uitgesproken mening van de kiezer is, aldus Van der Meer.

Na het bekend worden van de verkiezingsuitslag liet CDA-lijsttrekker Karin Zwinkels weten, dat ze er niet over peinst om opnieuw over het raadsbesluit te gaan praten. Het CDA is als grootste partij leidend in de collegevorming.

De uitspraak van Zwinkels zette het winnende WestlandVerstandig/Leo 2.0 direct buitenspel. Voorman Peter Duijsens zei in een reactie namelijk dat zoiets voor hem een breekpunt is. Gezien de opvatting van de LPF en de VVD, die allebei nieuwbouw op een locatie willen, zou Zwinkels genoopt zijn om toch weer in zee te gaan met de oude coalitiepartners GemeenteBelang en Progressief Westland.