Archief

Geen verschuivingen na hertelling Westland

Ondanks dat er vrijdagochtend in Westland halsoverkop opnieuw stemmen moesten worden geteld, verandert er niets aan de verkiezingsuitslag. Zowel de zetelverdeling als de kandidaatvolgorde blijft hetzelfde. Dat heeft het Centraal Stembureau vrijdagmiddag na de hertelling bekendgemaakt.

De hertelling was nodig, omdat bij één stembureau het proces-verbaal verkeerd was ingevuld: John Witkamp van de LPF kreeg daarin geen 121, maar 12 stemmen toebedeeld, een verschil van 109 stemmen. Bij het andere stembureau was sprake van een onduidelijk ingevuld proces-verbaal.

Dit betekent tot aan de collegevorming de fracties in de Westlandse raad uit de volgende personen bestaan:

CDA: Karin Zwinkels, Theo Duijvestijn, Marga de Goeij, Piet Vreugdenhil, Jan van Rossum, Dick Klinkspoor, Jenny Vermeer, Cor van der Mark en Jan-Willem van den Beukel.

WestlandVerstandig-Leo 2.0: Peter Duijsens, Leo Geubbels, Astrid Bavius, Renate van der Giessen, Leo Boekestijn, Carlieke van Staalduinen en Leon Bogaard.

LPF Westland: Dave van der Meer, Claudia Vis, Bert Doelman, Ben van der Steen, John Witkamp en Dave van Koppen.

GemeenteBelang Westland: Arne Weverling, Frank Rijneveen, Joep van Veen, Pieter Hoogerbrugge, Kelly van Tol en Remmert Keizer.

VVD: Pieter Varekamp, Elly van der Wilk, Sander Zuyderwijk en Geraldine van der Knaap.

ProgressiefWestland: Mohamed el Mokaddem, Ulbe Spaans en Linda Strijker.

D66: Tamara van Riet en Maxim van Ooijen.

ChristenUnie-SGP: Leen Snijders en Dick de Heer.

Categorieen:
Westland Algemeen