Zaalhandbal heren: Quintus uitgeschakeld in beker

Quintus heeft op een waardige manier afscheid genomen van het bekertoernooi. Tegen landskampioen en regerend bekerwinnaar Kras/Volendam werd in de kwartfinale nipt verloren: 22-20.

In sporthal Opperdam had de Heulse ploeg een vliegende start. Voordat de thuisploeg het wist stond het met 7-1 achter tegen de Westlandse bezoekers. Langzaam kwam Volendam terug in de wedstrijd en in de laatste minuut voor rust kwam de thuisploeg langszij: 11-11. Toch wist Quintus met voorsprong de rust te halen: 12-11.

Na de pauze bleef het een enerverend duel tussen Volendam en Quintus, dat alleen via de beker het seizoen nog kon goed maken. Volendam had bij 16-13 een marge van drie treffers, maar zag dit bijna in rook opgaan. Quintus knokte voor wat het waard was en wist tot op één doelpunt te komen: 20-19. Een boeiende laatste zeven minuten brachten uiteindelijk een 22-20 overwinning voor Volendam. Opvallend detail was dat in de laatste drie minuten niet meer gescoord werd.