Archief

GBW-icoon Keizer keert terug in raad

Remmert Keizer (GBW), Jan-Willem van den Beukel (CDA), Dave van Koppen (LPF) en Leon Bogaard (Westland Verstandig-Leo 2.0) zijn met voorkeurstemmen gekozen voor de nieuwe gemeenteraad van Westland. Dat blijkt uit de resultatenlijsten die donderdagmiddag bekend zijn gemaakt.

Om met voorkeurstemmen in de gemeenteraad van Westland te komen, dient een kandidaat die lager op de lijst van zijn partij staat, tenminste een kwart van de kiesdeler te hebben behaald. In Westland zijn 47.328 geldige stemmen uitgebracht. Bij 39 zetels komt dat per zetel (=kiesdeler) neer op (afgerond) 1.214 stemmen; een kwart hiervan is (afgerond) 304 stemmen.

Voormalig boegbeeld van GemeenteBelang Westland, Remmert Keizer, stond als 49e op de lijst van zijn partij. Hij behaalde 546 stemmen. Bij de nu behaalde zes zetels, gaat dit ten koste van de nummer 6, Nico Arkesteijn.

Jan-Willem van den Beukel stond op nummer 10 op de kandidatenlijst van CDA Westland, dat negen zetels heeft behaald. Hij kreeg 372 stemmen op zijn naam. Het is overigens aannemelijk, dat het uiteindelijk niet ten koste gaat van een partijgenoot uit de top tien. Er is namelijk een zeer grote kans dat de nummers 2 en 3, Theo Duijvestijn en Marga de Goeij, wethouder zullen blijven.

Bij LPF Westland (zes zetels) heeft het als zevende geplaatste steunraadslid Dave van Koppen 359 stemmen gekregen. Aangezien de nummer 6, Lierenaar Peter Voskamp, het er met 223 moest doen, moet hij voor Van Koppen wijken.

Op de lijst van Westland Verstandig-Leo 2.0 stond Leon Bogaard als nummer 13. De zoon van voormalig wethouder Jan Bogaard verwierf 447 stemmen. Gezien de zeven zetels die deze partij heeft veroverd, verdringt Bogaard daarmee Nico van Rijn naar de reservebank van de selectie voor de nieuwe gemeenteraad.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen