Archief

CDA weer grootste in Westland

Het CDA is verrassend en geheel tegen de landelijke trend in opnieuw de grootste partij in Westland. Maar de grote winnaars zijn WestlandVerstandig-Leo2.0 en de VVD. Dat bleek donderdag even na middernacht, toen burgemeester Van der Tak de voorlopige einduitslag van de raadsverkiezingen bekend maakte. Grote verliezer is GemeenteBelang Westland.

Het CDA krijgt in de nieuwe raad 9 zetels (+1), WestlandVerstandig-Leo 2.0 krijgt 7 zetels (+1 in vergelijking met de oude raad, maar +3 in vergelijking met de vorige verkiezingen) en de VVD 4 zetels (+2). GemeenteBelang gaat van 9 naar 6 zetels (van 11 naar 6 in vergelijking met 2010) en de LPF bleef op 6 zetels hangen. D66 volgde de landelijke trend en zag het stemmenaantal en het aantal zetels (2) verdubbelen.

Overigens wordt de definitieve uitslag vrijdagmorgen bekend gemaakt. Burgemeester Van der Tak waarschuwde dat door het grote aantal voorkeurstemmen nog geschoven zou kunnen worden met de restzetels. De opkomst was met ruim 58 procent drie procent lager dan vier jaar geleden.

Categorieen:
Westland Algemeen