Archief

Omloop Glazen Stad jubileert ondanks onrust

Op zondag 6 april wordt voor de 30e maal de Omloop van de Glazen stad gereden. Ondanks dat er wederom een deelnemersveld van 180 renners bewerkstelligd is, kampte de organisatie met de nodige problemen in de aanloop naar de wielerklassieker.

"Er waren mutaties in het organisatiecomitƩ, er was onzekerheid over de begeleiding en door de moeilijke economische tijden stond de sponsoring onder druk", aldus de organisatie. Daarnaast werden er problemen op de route ondervonden. "Het aantal rotondes en verkeersremmende voorzieningen vermenigvuldigt zich in hoog tempo en oude polderwegen zijn steeds moeilijker toegankelijk. Maar voor alle belemmeringen is een oplossing gevonden".

Het parcours is dit jaar niet gewijzigd. De start is in Kwintsheul op de Mariƫndijk, waar de karavaan zich tegen 13.00 uur opstelt voor een 175 km lange tocht. De aankomst vindt tevens in Kwintsheul plaats, op de Middelbroekweg ter hoogte van de Harteveldlaan.

Aan de start verschijnen onder meer de continentale teams De Rijke-Shanks (met Sjoerd Kouwenhoven) en het Metec Cycling Team (met Jesper Asselman). Ook de lokale wielervereniging Westland Wil Vooruit geeft acte de presence. Daarnaast zijn er met Omega Pharma-Quick Step, Royal Antwerp Bicycle Club en ILLI-Bikes Cycling Team drie Belgische ploegen vertegenwoordigd.

Categorieen:
Westland Algemeen