Archief

Mogelijke inbrekers op voorverkenning De Tuinen

Twee mannen zijn dinsdag in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk aangehouden op verdenking van voorverkenning voor een inbraak. De politie kon de twee arresteren dankzij alert reagerende bezoekers en winkeliers.

Het duo van 30 en 33 jaar oud, zonder vaste woon- en of verblijfplaats, probeerde bij bezoekers geld te wisselen en het viel op dat ze erg veel aandacht hadden voor de beveiligingsmaatregelen van het winkelcentrum. Toen agenten ze aanspraken, bleek dat beiden slechts één dag in Nederland waren.

Toen agenten de navigatieapparatuur van het duo onder de loep nam, bleek dat zij al op meerdere plaatsen in de regio waren geweest. Over het hoe en waarom bleven de mannen vaag. Ze wilden geen informatie geven. Hierop zijn de twee aangehouden voor nader onderzoek.

Aan het bureau bleek dat een van de mannen een vervalst rijbewijs had. Nadat de agenten alle gegevens van het duo hadden vastgelegd, moesten zij ze weer laten gaan. Zij kregen het dringende advies om hun heil elders te gaan zoeken.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen