Archief

DIOS Lenteloop ook in Fides-circuit

Waar het Fides Run Circuit vorig jaar nog acht hardloopwedstrijden besloeg, zal het de komende editie uit negen wedstrijden bestaan. Ook de resultaten van de DIOS Lenteloop in Den Hoorn worden dit jaar aan het klassement toegevoegd. Een gevolg hiervan is, dat deelnemers voortaan zes in plaats van vijf wedstrijden gelopen dienen te hebben, om opgenomen te worden in de eindstand. Voor de 5 km geldt als criterium vijf uitgelopen wedstrijden.

Ook de indeling van het klassement is gewijzigd. De indeling in leeftijdscategorieën is vervangen door een klassement voor dames en een voor heren. Hierin zal de puntentelling overigens wel gebaseerd zijn op leeftijd. Tevens hoopt de organisatie daar waar mogelijk te werken met netto tijden. Daarbij gaat het om de tijd tussen het moment dat de loper daadwerkelijk over de startlijn loopt en het moment waarop de finish bereikt wordt.

Met de Arcade Halve Marathon, die zaterdag 29 maart plaatsvindt in Naaldwijk, gaat het Fides Run Circuit 2014 officieel van start. De Rijk Zwaanloop in 's-Gravenzande (28 september) is de laatste wedstrijd die hiervoor meetelt.