Archief

Onenigheid over centrum Den Hoorn blijft

G.A.M. van Leeuwen en Plus Vastgoed en de gemeente Midden-Delfland blijven onenigheid hebben over de centrumontwikkeling van Den Hoorn. De partijen zijn dan wel om de tafel gaan zitten, maar volgens advocaat Valentijn Leijh is de gemeente onverzettelijk. "Als het puntje bij paaltje komt, geeft ze niet thuis." Leijh sluit niet uit dat het op een rechtszaak aankomt.

Van Leeuwen en Plus bezitten een stuk grond achter de toekomstige bouwlocatie aan de Dijkshoornseweg van onder meer de tweede supermarkt van Waaijer/Jumbo. Hun perceel wordt daardoor slecht bereikbaar. De oplossing die de gemeente bood voor de ontsluiting, was volgens hen onvoldoende. Gesprekken volgden, maar de gemeente geeft niets toe, zegt Leijh.

Inmiddels hebben Van leeuwen en Plus een brief van de advocaat van de gemeente ontvangen. "Die verbaast me. Het is vreemd om drie maanden te doen over een antwoord waarin een voorstel staat dat we al kenden. Daarmee zijn we het niet eens, dat hebben we in december al aangegeven. Het is vragen naar de bekende weg, een wassen neus", aldus Leijh.

De gemeente Midden-Delfland heeft steeds gezegd een oplossing via de minnelijke weg te prefereren. In de brief is volgens Leijh echter ook het woord 'onteigening' gevallen. Bovendien vindt hij dat zijn cliƫnten aan het lijntje worden gehouden.

De raad van Midden-Delfland stemde in met de centrumplannen, op voorwaarde dat er ook gepraat zou worden met G.A.M. van Leeuwen en Plus Vastgoed. Volgens Leijh krijgt de raad geen realistische gang van zaken voorgespiegeld. Een recente informerende brief geeft niet aan hoe hard het spel wordt gespeeld, zegt hij.