Westlandse atleten vooraan in Voorschoten

Twee Westlandse atleten behoorden zondag tot de snelste 35-plussers bij enkele afstanden van de zesde wedstrijd in het Zorg & Zekerheid Circuit, de Voorschotenloop.

Marlies Jongerius (Olympus '70) werd winnares van de 10 km bij de vrouwen 35-plus. De Wateringse pupil van Carla Ophorst kwam in totaal als tweede vrouw binnen na 37.34. Alleen voormalig Olympus '70-atlete Lorraine Ravestein (Phoenix) was sneller. De oorspronkelijk uit Hoek van Holland afkomstige Ravestein won de wedstrijd bij de vrouwen in een prima 36.28.

Lierenaar Maurice van Veldhooven was de snelste 35-plusser op de 5 kilometer. Hij begint steeds beter in vorm te raken, gezien zijn finishtijd van 16.04. Van Veldhooven en Jongerius zijn met voorsprong klassementsaanvoerder in hun leeftijdscategorie.

Carin van der Ende (Olympus '70) heeft bij de 62e Reeuwijkse Plassenloop de wedstrijd over 15 km in de leeftijdscategorie vrouwen 45-plus op haar naam geschreven. De 's-Gravenzandse atlete liet een tijd noteren van 1.07.44. Lierenaar Paul Jansen werd tweede bij de mannen 40-plus. Hij finishte kort winnaar Amrit Oemraw met een tijd van 57.23.