Archief

Zaterdagvoetbal: titel in zicht voor Westlandia

Topklasse

In deze klasse zijn de verschillen klein en moet Excelsior Maassluis de komende weken flink aan de bak om in het debuut jaar in de Topklasse te blijven. Het verschil tussen nummers zes Scheveningen, Boso ONS Sneek en Excelsior Maassluis (allen 35 punten) en nummer 13 Noordwijk bedraagt maar zeven punten met nog zes wedstrijden te gaan. Excelsior Maassluis leed in ronde 24 een nederlaag van 3-0 bij Rijnsburgse Boys.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande had meer afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen. In de uitwedstrijd tegen Jodan Boys verloor de 's-Gravenzandse ploeg met 3-0. FC 's-Gravenzande staat negende en heeft twee punten voorsprong op een p/d plaats.

Tweede klasse C

De twintigste speeldag was een dag met verrassingen. Zowel koploper HVC'10 als runner-up Be Fair gingen verrassend onderuit. HVC'10 moest met 2-1 haar meerdere erkennen in Zevenhoven. De Hoekse ploeg heeft drie punten voorsprong op de nieuwe runner-up Valken'68 dat met 3-1 won bij VDL.

Be Fair leed een nederlaag tegen Lyra. De Lierse ploeg pakte door een 3-1 overwinning drie belangrijke punten in strijd om rechtstreeks klassenbehoud. Lyra staat negende en heeft vijf punten voorsprong op een p/d plaats.

Een p/d plaats wordt ingenomen door Naaldwijk dat de punten moest laten in Ter Aar. TAVV was met 2-0 te sterk voor de Naaldwijkse equipe. De streekderby tussen MVV'27 en sportclub Monster werd een prooi voor de Monsterse ploeg. In Maasland wist de Westlandse ploeg met 2-1 te winnen en is daardoor nog volop in de race voor een plaats in de nacompetitie.

Derde klasse C

Westlandia heeft het kampioenschap voor het grijpen. De Naaldwijkse ploeg wist op sportpark De Strijphorst af te rekenen met nummer twee van de ranglijst Honselersdijk. Westlandia won de derby met 2-0 en heeft met nog zeven wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op Honselersdijk en sv Houtwijk.

KMD verloor in Loosduinen met 2-0 van GDA en zal het moeilijk krijgen om de nacompetitie te halen.

Vierde klasse D

Quintus blijft aan de leiding, maar voelt nog steeds de hete adem van Maasdijk in de nek. De Heulse ploeg won zelf met 4-2 van DVO'32 en zag Maasdijk drie punten ophalen bij hekkensluiter Real Parbo. Maasdijk won met 6-0. Quintus heeft één punt voorsprong op Maasdijk en heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Verbruch en MSV'71 deelden in een uitermate doelpuntrijke derby de punten. Aan de Arckelweg sloten beide ploegen de wedstrijd af met een 3-3 eindstand.

Karakteristieken van het zaterdagvoetbal van 15 maart 2014:

Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis 3-0 (2-0)



Jodan Boys - FC 's-Gravenzande 3-0 (0-0)



Lyra - Be Fair 3-1 (3-1)


John Lagerwerf, Erwin Zeestraten, Jack Binnendijk

Rood: Jack Binnendijk



TAVV - Naaldwijk 2-0 (1-0)


MVV '27 - sportclub Monster 1-2 (0-1)

MVV '27: Joey van Oosten

sportclub Monster: Andre Rohan, Mike Looije



VDL - Valken '68 1-3 (0-1)

Nick Buuron



Zevenhoven - HVC '10
2-1 (1-0)

Leroy Smits



Honselersdijk - Westlandia 0-2 (0-1)

Westlandia: Frank van der Deijl, Barry Bronswijk



Die Haghe - KMD 2-0 (0-0)



DVO '32 - Quintus 2-4 (1-3)

Koen van Zeijl (3), Remco van der Knaap



Real Parbo - Maasdijk 0-6 (0-2)

Hicham el Menkouzi (strafschop), Bart Hofstede, Jente van Staalduinen (2), Pawel Uljas, Dizzy van Rijn



Verburch - MSV '71 3-3 (2-2)

Verburch: Jorn Mieog (2), Bas Hogervorst

MSV '71: David Renes (2), Reno Spies