Zaalhandbal heren: winst Quintus, verlies DIOS

Quintus heeft de vierde achtereenvolgende overwinning behaald in de degradatiepoule. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg voor de vierde keer dit seizoen van streekgenoot Hellas, maar alles behalve makkelijk ging dat niet. Na drie gemakkelijke overwinningen eerder dit seizoen ging het de Heulse ploeg in het laatste treffen van dit seizoen tegen Hellas moeilijk af. De Haagse ploeg knokte voor elk punt en stond in de eerste helft lang voor. Na 20 minuten was de stand 7-6 in het voordeel van de Hellenen. Pas in de slotfase van de eerste helft wist Quintus de achterstand om te buigen in een voorsprong bij rust: 11-9.

Na de pauze leek het erop dat de thuisploeg snel orde op zaken wilde stellen. Na ruim een kwartier spelen was de marge vijf doelpunten: 20-15. Hellas wist in de slotfase alsnog de spanning terug te brengen en kwam uiteindelijk één doelpunt te kort voor een puntendeling. Quintus won de wedstrijd met 22-21.

DIOS heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag. In Venlo verloor de ploeg uit Midden-Delfland met 27-23 van Handbal Venlo. De ruststand was 15-8 in het voordeel van de thuisploeg. Voor DIOS betekende het de achtste nederlaag in 13 uitwedstrijden, het won drie keer en speelde twee keer gelijk. DIOS eindigt als zesde op de ranglijst en zal niet deelnemen aan de nacompetitie en komt komend seizoen uit in de eerste divisie.