Archief

Kledingbank voor Maassluise kinderen

Maassluis krijgt een kledingbank waar kinderen uit arme gezinnen terecht kunnen. Dit is vergelijkbaar met een voedselbank. De gemeente kijkt dit jaar welke maatschappelijke organisatie de uitvoering op zich kan nemen. De kledingbank maakt deel uit van het zogeheten 'kindpakket', dat deze week door de Maassluise gemeenteraad is aangenomen.

In het pakket is onder meer een mentorproject opgenomen. Dit wordt opgezet door Benefits for Kids. Kinderen die het nodig hebben, krijgen een mentor die hen helpt bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en sociaal-emotionele vaardigheden.

Vergoeding deelname aan sport

De vergoeding voor deelname aan maatschappelijke activiteiten wordt met dit pakket verhoogd van 102 euro naar 150 euro. De verhoging is nodig omdat 102 euro niet voldoende blijkt te zijn. De contributie voor de volleybal bedraagt volgens de gemeente bijvoorbeeld 120 euro voor kinderen van 12 jaar.

Verjaardagsdoos

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar uit minimagezinnen kunnen dit jaar een verjaardagsdoos krijgen. Deze is voorzien van een traktatie en een cadeautje. Omdat ouders van deze kinderen veelal geen geld hebben voor een tractatie op school kunnen kinderen door middel van dit pakket hier wel aan meedoen.

Het geld om dit pakket te financieren, is afkomstig van het Rijk. Alle gemeenten krijgen geld om het armoede- en schuldenbeleid te intensiveren. Maassluis krijgt hiervoor dit jaar 138.000 euro en in 2015 wordt dit 172.000 euro.

Categorieen:
Maassluis Algemeen