Archief

Doorstart techniekafdelingen Arend Sosef

De techniekafdelingen van Arend-Sosef worden zelfstandig voortgezet. Daarmee is de werkgelegenheid voor circa dertig medewerkers gewaarborgd. Dit is vrijdagmiddag bekendgemaakt door directeur Ronald Begelinger van Enthoven Techniek. De activiteiten worden voortgezet onder de naam Tebarint.

Tuinbouwtoeleverancier Arend-Sosef werd op 18 februari jl. failliet verklaard. Begelinger werd net als iedereen overvallen door het faillissement. In de dagen direct na het faillissement werd zijn bedrijf veelvuldig benaderd door klanten van Arend-Sosef die oplossingen zochten voor de service aan hun installaties en automatisering.

"Ik realiseerde me al snel, dat onze organisatie niet zonder ingrepen duizenden extra klanten zou kunnen bedienen. Er was een soort vacuüm op de markt ontstaan door het wegvallen van 125 techneuten", aldus Begelinger. "Ik realiseer me heel goed dat ik een volledig zelfstandige concurrent op de been help, maar de voordelen voor de markt, en dus ook voor mij, wogen zwaarder dan de nadelen."

Begelinger gaat niet zelf leiding geven aan Tebarint. Het managementteam onder aanvoering van een directeur wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Het bedrijf gaat zich richten op installaties in elektrotechniek, watertechniek en

automatisering.

Tebarint zal zowel in Nederland als in het buitenland doorgaan. Het huidige pand van Arend-Sosef aan de Stationsweg in Honselersdijk blijft voorlopig de uitvalsbasis voor de dertig medewerkers.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen