Archief

'Drie duurzaamheidstoppers voor gemeentehuis'

"Alle drie consortia scoren een 10 voor duurzaamheid." Dat zei burgemeester Van der Tak donderdagochtend bij de introductie van de drie finalisten in de aanbesteding van het tweedelige gemeentehuis voor Westland. Het gaat om een publieks- en bestuurscentrum op de voormalige Rabobanklocatie aan de Verdilaan en een gemeentekantoor op de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg, beide in Naaldwijk.

De drie geselecteerde partijen uit de vijf die zich hadden ingeschreven, zijn: Facilicom, Dynamisch Westland en De Groene Schakel.

Facilicom omvat behalve het gelijknamige concern ook architect Kraaijvanger en bouwbedrijf Dura Vermeer. Dit consortium wil de volgende Westlandse partijen in het project betrekken: Van Mierlo Bouwgroep, Weboma en Allicon.

Dynamisch Westland bestaat uit PMF Infrastructure Fund, Stevens Van Dijck Bouwmanagers, Ector Hoogstad Architecten, Zublin Nederland, en ISS Integrated facility Services.

De Groene Schakel bestaat uit Volker Wessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Participatie, bouwbedrijf Boele en Van Eesteren, architectenbureau Cepezed, Draaijer en Partners, PCH Integrated Facility Management & Services. De Groene Schakel wil gaan samenwerken met een aantal Westlandse partijen: Priva, Schwagermann en Elektravon.

In de komende periode worden de wensen en eisen van de gemeente door elk van de partijen vertaald in een ontwerp. Op basis van de drie ontwerpen en de daaraan gekoppelde vraagprijs voor 25 jaar dienstverlening zal begin volgend jaar de opdracht worden gegund aan één consortium. Hierdoor kan de nieuwe huisvesting op de twee locaties eind 2016 klaar zijn.