Archief

Overschrijding buitenhavenbrug mogelijk enkele tonnen

De extra kosten voor de aanleg van de buitenhavenbrug in Maassluis lopen mogelijk op tot enkele tonnen. Dit werd dinsdagavond duidelijk tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Pas over enkele weken kan wethouder Keijzer melden, hoe de planning eruit ziet en wat de financiële consequenties zijn.

De totale kosten voor de brug bedroegen tot dusver 3,2 miljoen euro, waarvan 850.000 euro wordt betaald door de gemeente Maassluis. Het overige deel komt uit subsidies van onder meer de Stadsregio Rotterdam en het Fonds Schiedam Vlaardingen.

In september van vorig jaar kwamen de werkzaamheden stil te liggen. Er was een betonwand ontdekt aan de oostzijde. Hierdoor moest het ontwerp aangepast worden. In februari zijn de werkzaamheden hervat. Naar verwachting zal de brug rond de bouwvakantie in augustus klaar zijn, acht maanden later dan gepland.

Een ondersteunende ambtenaar van wethouder Keijzer gaf tijdens de commissievergadering te kennen, dat het bestek, opgesteld door ingenieursbureau Antea, slecht was. Het koste de gemeente veel tijd om het aan te passen. De gemeente heeft de kwestie ter toetsing voorgelegd aan de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Aan de hand hiervan gaat Maassluis met Antea in discussie over de aansprakelijkheid voor de financiele gevolgen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen