Archief

Reukema directeur van gebiedscommissies

De Hoekse deelraadvoorzitter Hestia Reukema is vanaf de verkiezingen op 19 maart interim-directeur van alle veertien gebiedscommissies in Rotterdam. Haar taak is de bestuurlijke omslag van deelgemeentes naar gebiedscommissies op een goede manier te laten verlopen. De functie is voor een periode van twee jaar. "Ik heb er ontzettend veel zin in", aldus Reukema.

Tijdens de Hoekse eindejaarsbijeenkomst in december sprak Reukema haar zorgen uit over de bestuurlijke overgang. Ze vroeg zich af of er voldoende besef was van wat er op de huidige deelgemeenten afkomt. Daarover zegt zij nu: "Ik geloof in de werkwijze van de gebiedscommissies. Het wordt een grote omslag. Iedereen moet anders gaan werken. Daar is tijd voor nodig".

Het Rijk wil met het afschaffen van de deelgemeenten bezuinigen. De bestuurlijke verandering houdt in, er een politieke laag verdwijnt. De politici in Hoek van Holland niet langer zelf budgetten verdelen, maar krijgen slechts een adviserende functie aan de gemeenteraad van Rotterdam.

Reukema was het afgelopen jaar voorzitter van de Vereniging Rotterdamse Deelgemeenten (VRD). Daardoor was ze al intensief met het dossier bezig geweest. "Toen kwam dit op m'n pad. Ik hoefde er niet lang over na te denken", aldus de Hoekse, die overigens op de zevende plek op de kieslijst van VVD Hoek van Holland staat.