Archief

Parkeerproblemen Ter Heijde onder de loep

GemeenteBelang Westland (GBW) vraagt aandacht voor de parkeerproblemen in Ter Heijde. De fractie ziet drie knelpunten. Dat zijn het gebrek aan parkeerplekken voor de Reddingsbrigade, de te kleine fietsenstalling en de parkeerdrukte in het dorp in de zomertijd in het algemeen.

De vijf parkeerplaatsen voor de Reddingsbrigade zijn volgens GBW onvoldoende. Dat kan vertragend werken, waardoor er levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom vraagt de fractie om meer parkeerplekken voor de redders te realiseren. Tegelijkertijd moet de fietsenstalling groter worden, zodat ze er bij calamiteiten ongehinderd door kunnen. Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente zouden moeten controleren dat fietsen goed worden geparkeerd.

GBW trekt het probleem breder, en vraagt de gemeente om wegwijzers te plaatsen, zodat het verkeer op warme dagen richting het parkeerterrein bij Molenslag gedirigeerd wordt. Dat moet de verkeersdruk doen afnemen. Pendelbusjes van Molenslag naar Ter Heijde vindt GBW ook een goed idee. De fractie vraagt het gemeentebestuur de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen