Archief

'Opheldering vermeende discriminatie Koningshof'

De PvdA-fractie in Maassluis wil van het college van B en W opheldering over vermeende discriminatie bij Theater Koningshof. Een man van Marokkaanse afkomst wilde een zaal huren om een huwelijksfeest te organiseren, maar Koningshof liet hem weten dat de zalen waren volgeboekt.

Vervolgens deed hij een aanvraag vanuit zijn werk als promovendus bij de Erasmus Universiteit om een promotieborrel te organiseren. Hiervoor was op exact dezelfde tijd en locatie als de bruiloftfeest wel een mogelijkheid. De PvdA zegt van andere bewoners gehoord te hebben dat er nog meer bijeenkomsten van allochtone aanvragers zijn afgehouden.

De factie zegt daarnaast ook andere geluiden te hebben gehoord over Theater Koningshof. Verenigingen vinden de zalen en de catering erg duur en huren daarom andere locaties. De fractie wil weten waarom de prijzen niet gewoon op de website van het theater staan en welk kortingspercentage wordt toegepast voor maatschappelijk relevante huurders. Tot slot wil de fractie weten welke acties er zijn ondernomen om de Koningshof minder verlies te laten lijden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen