Zaalhandbal dames: VELO wint derby van Verburch

De reserves van Virto/Quintus hebben de laatste thuiswedstrijd niet weten te winnen. In de Van der Voorthal bleek opponent Bentelo te sterk in de (sub)topper. De bezoekers gingen met een 29-20 overwinning terug naar huis. Quintus leed zodoende de vierde nederlaag op eigen veld. Verder won de Heulse ploeg acht wedstrijden van de dertien ontmoetingen. Een maal werd een puntendeling gehaald.

De streekderby tussen Veneco/VELO en Verburch is een prooi geworden voor de Wateringse ploeg. Verburch speelde een goede eerste helft en stond halverwege de wedstrijd met 12-9 voor. Na de pauze acteerde VELO beter en kon het terugkomen in de wedstrijd. Het werd een spannend slot in Wateringen. Met nog ruim 13 minuten te spelen was de stand 18-17 in het voordeel van VELO. Uiteindelijk wist VELO de zestiende overwinning van het seizoen binnen te halen door Verbruch met 22-20 te verslaan. Als de sterren goed blijven staan voor VELO dan kan over twee weken in de thuiswedstrijd tegen Iason het kampioenschap worden binnen gehaald. Verbruch moet in de resterende wedstrijden hopen dat het de tweede positie kan veiligstellen.