Archief

Teams Bernadetteschool naar NK schooldammen

Zowel de pupillen als de welpen van de Bernadetteschool uit Naaldwijk hebben zich zaterdag bij het Zuid-Hollands Kampioenschap geplaatst voor de halve finales van het Nederlands Kampioenschap schooldammen.



Bij het welpentoernooi was er een veld van 19 deelnemers. Het eerste team van de Bernadetteschool ging met 3 klinkende overwinningen voortvarend van start. Na de middagpauze kreeg het team een dip en tenslotte speelden de kinderen in een rechtstreeks duel tegen concurrent De Ark uit Den Haag om alsnog een plaats in de halve finales van Nederland op 12 april te halen. Met een 6-2 overwinning lieten de Naaldwijkers zien de sterksten te zijn.



In het pupillentoernooi met 23 deelnemers was al snel duidelijk dat de Bernadetteschool mee zou doen om de bovenste plaatsen. Dit was een grote verrassing, omdat in beide teams alleen maar kinderen uit groep 7 spelen. Na een serie spannende wedstrijden eindigde het eerste team tenslotte op de tweede plaats. Het tweede team werd vierde. Beide teams hebben zich met deze prestaties geplaatst voor de landelijke halve finales op 12 april.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen