Archief

Overige sporten: wisselende regiosuccessen

Rugby



Ereklasse

In de degradatiepoule heeft The Hookers zich zaterdag niet weten te plaatsen voor de finale om de Nationale Plate. De kustbewoners verloren thuis met 20-32 van Amstelveense RC. The Hookers speelt komend weekend nog wel de inhaalwedstrijd in en tegen Utrecht, maar hierbij staan geen belangen meer op het spel. Utrecht is al gedegradeerd.

Volleybal

Heren, 2e divisie

VELO, debuterend op dit landelijke niveau, heeft zich dit weekend nagenoeg veilig gespeeld. De Wateringers wonnen de uitwedstrijd tegen Roosendaal met 1-3.

Heren, 1e klasse

Zowel PQV Pijl Solutions als Monza hebben niet meer afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen. PQV verloor thuis met 1-3 van Visade Haaglanden, terwijl Monza met dezelfde cijfers verloor in de uitbeurt tegen DEO.

Dames, promotieklasse

VELO heeft zaterdag met forse cijfers verloren van Kalinko 2. De Wateringse subtopper, dat al weken lang alleen voor de eer speelt, ging met 4-0 ten onder.

Dames, 2e klasse

Subtopper Monza heeft ook dit weekend weer enkele punten op de ranglijst weten toe te voegen. De Monsterse ploeg won bi Kalinko 4 met 1-3.

Waterpolo

Heren, 3e klasse bond

ZV Westland heeft zaterdagavond geen kind gehad aan hekkensluiter Koudekerk. De Westlandse middenmoter versloeg de gasten in zwembad Maesemunde in 's-Gravenzande met 15-7. Westland staat nu zesde.

Tafeltennis



Heren, 2e divisie poule B

Salamanders heeft in de uitwedstrijd tegen Ilac een 5-5 gelijkspel uit het vuur gesleept. Alle ploegen in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd, iedereen kan nog kampioen worden maar alle teams moeten ook waken voor degradatie.

Heren, 2e divisie poule D

Smash uit Monster staat in deze poule na dit weekend laatste. Het Westlandse trio verloor zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper Red Stars met 3-7.

Basketbal



Heren, 1e klasse rayon

Green Eagles heeft zaterdagavond met 66-49 van River Trotters gewonnen en doet door deze zege nog volop mee voor een final four-plek aan het eind van het seizoen.

Heren, 2e klasse rayon

De basketbalheren van Westland Stars hebben zaterdagmiddag in de eigen Westlandhal verloren van het Delftse Punch: 58-69. Voor Westland Stars is de kans op het kampioenschap in de tweede klasse en daarmee de promotie naar de eerste rayonklasse definitief verkeken. Twee weken geleden kregen de Westlanders twee punten aftrek, toen ze niet op kwamen dagen in de uitwedstrijd tegen S.B.U. Die wedstrijd was door de Utrechters zonder goed overleg ingepland, maar de strafpunten zijn onherroepelijk en daardoor staat de ploeg sindsdien laatste.

Schaken

2e klasse

Westlandse Schaak Combinatie, WSC, heeft opnieuw verloren en verkeert nog steeds in degradatiezorgen. In Aalsmeer werd zaterdag met 5-3 van AAS verloren.