Zaterdagvoetbal: Vijf maal rood bij KMD-Honselersdijk

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft IJsselmeervogels van de eerste plaats gestoten, door 1-1 gelijk te spelen. De Tricolores hielden IJsselmeervogels lang op 0-0, maar kwamen in de tweede helft 0-1 achter. Vincent van den Berg trok het niet veel later weer gelijk. Excelsior Maassluis blijft door dit gelijkspel een sterke middenmoter.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft zaterdagmiddag flink klop gehad van ASWH. Het werd 4-0 voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. De 's-Gravenzanders hadden niets in te brengen. Bij rust was het al 3-0 en in de tweede helft prikte ASWH de vierde erin.

2e klasse C

Twee regioderby's in de 2e klasse C, deze zaterdag. De spannendste was die tussen Naaldwijk en Lyra. Beiden zijn nog in een strijd verwikkeld tegen degradatie. De twee ploegen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor beiden onderin blijven hangen. HVC'10 staat nog steeds bovenaan, na de 2-1 winst op VDL. Het bleef lang 0-0, maar tegen het einde van de wedstrijd sloeg HVC toe.

HVC profiteert ook van de uitslag van Be Fair tegen SC Monster. Die speelden gelijk, waardoor nummer twee Be Fair nog wat verder achterop raakt. Het verschil tussen de koploper en Be Fair is nu vijf punten. Monster raakt door dit gelijkspel de aansluiting met de top een beetje kwijt. MVV'27 heeft geen fouten gemaakt bij Zevenhoven. Al vroeg in de wedstrijd maakte Jordy Lens het enige doelpunt.

3e klasse C

De derby tussen KMD en Honselersdijk werd zaterdag na 77 minuten tijdelijk gestaakt. De scheidsrechter liep van het veld na tumult na een grove overtreding. Honselersdijk stond op dat moment met 0-2 voor. Na deze rustperiode speelden beide team nog slechts met negen man.

Honselersdijkers Ralph Heskes en Loek Grootscholten kregen rood en aan KMD-kant moesten Jesse de Waard en Daan van Rossem verplicht in de kleedkamer achterblijven. Na ongeveer een kwartier werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld. Rob Vrijmoed van KDM maakte in het resterende deel ook nog een forse overtreding, waarna ook hij met rood van het veld moest. Er werd in deze periode niet meer gescoord.

Westlandia heeft tegen GDA een keurige zege geboekt. De Naaldwijkers blijven daarom bovenaan staan in 3C.

4e klasse D

Koploper Quintus had een mooie slag kunnen slaan tegen achtervolger DVS, maar het kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Heulenaren behouden daarmee wel de eerste plaats, maar verliezen wat terrein aan de andere achtervolgers.

Grootste profiteur van het puntverlies van Quintus en DVS is Maasdijk. Dat pikt de tweede plaats in, na een 5-1 winst op Hillegersberg. Die ploeg moet het dit seizoen nog altijd doen met slechts twee punten.

MSV'71 komt ook een stapje dichter bij de top van de vierde klasse D. Het won op eigen veld met een dikke 5-0 van NOC Kralingen. De Maaslanders hebben nu nog vijf punten achterstand op Quintus.