Archief

Zaalkorfbal: Valto viert kampioenschap

ODO en Dijkvogels spelen zich veilig

Eerste klasse C

ODO heeft zich op de laatste wedstrijddag weten veilig te spelen. De Maaslandse formatie deed wat het moest doen, namelijk winnen van Fiks. In sporthal De Cuyl in Oegstgeest werd ODO flink aangemoedigd door de eigen supporters. Dit gaf de spelers een flow en dat leidde naar een 24-18 overwinning. Het goede nieuws kwam al voor de wedstrijd. KCR had haar sportieve plicht gedaan en gewonnen van Sparta Nijkerk (19-13). Voor rechtstreekse handhaving was een overwinning voor ODO tegen Fiks voldoende. De Maaslandse ploeg eindigt als zesde en heeft één punt voorsprong op Sparta dat zich via een beslissingswedstrijd veilig moet spelen.

Tweede klasse F

Voor de eerste keer in de historie is Valto gepromoveerd naar de eerste klasse. De Lierse club leefde al een week lang naar dit hoogtepunt toe. Het moest tegen Korbatjo gebeuren en na een 18-14 overwinning kon de vlag in top. De hal zat vol met enthousiaste toeschouwers. De Lierse ploeg opende prima met een 3-0 score, waarna Korbatjo bij 4-4- voor het eerst langszij kwam. Beide ploegen bleven gedurende de wedstrijd aan elkaar gewaagd. De bezoekers namen zelfs een 10-7 voorsprong mee de kleedkamer in. Na de pauze kwam Valto weer snel langszij (10-10). Na de 11-11 trok Valto het initiatief definitief naar zich toe en kon het de wedstrijd langzaam in het slot gooien. Naast het kampioenschap van het eerste team behaalden de reserves eveneens het kampioenschap binnen.

Dijkvogels heeft zich in de laatste wedstrijd veilig weten te spelen. De Maasdijkse ploeg moest winnen van streekgenoot ONDO om op eigen kracht klassenbehoud te behouden. Dijkvogels had een stroeve start. ONDO leidde zelfs met 8-6, maar de thuisploeg had voor rust dit verschil al teniet gedaan en leidde halverwege met 9-8. Na de pauze ging Dijkvogels door en kwam ONDO er niet meer aan te pas. Dijkvogels won met 21-15 en kan het eerste seizoen na de terug keer in de tweede klasse afsluiten met een zesde plaats. ONDO eindigt als vijfde.

CKC Maassluis had een lastige avond tegen Vlaardingen/Ridderhof. In de eerste 40 minuten kon de Vlaardingse ploeg een voorsprong koesteren, maar nadat CKC Maassluis bij 12-12 langszij kwam, was het gedaan met de koopman. CKC Maassluis kwam op voorsprong en speelde de wedstrijd volwassen uit en won met 21-17. Vlaardingen/Ridderhof degradeert naar de derde klasse. CKC Maassluis eindigt het zaalseizoen als gedeeld tweede met Merwede.