Archief

Maasdijker loopt gekneusde ribben op

Een vrachtwagenchauffeur uit Maasdijk heeft vrijdagochtend gebroken ribben opgelopen bij een ongeluk met vier vrachtwagens op de A4. De 52-jarige Maasdijker is voor behandeling opgenomen in een ziekenhuis.

Het ongeluk deed zich omstreeks 9.20 uur voor ter hoogte van het aquaduct bij Abbenes. Een 61-jarige man uit Tilburg reed in een vrachtwagen met aanhanger over de A4 in de richting Amstelveen. Hij remde af bij het naderen van het aquaduct, waarvan hij zich afvroeg of de combinatie er onderdoor kon.

De Maasdijker, die in een truck met oplegger achter de Tilburger reed, zag de combinatie voor hem afremmen en remde ook. Achter hem reed (als derde) een 31-jarige Haarlemmer in een vrachtwagen. Deze kon niet meer op tijd afremmen. Een 33-jarige man uit Heerjansdam reed met zijn bestelauto vervolgens achterop het ongeval. Ten slotte kon een vrachtwagen, die daar weer achter reed, nog op tijd uitwijken. Hij raakte in het voorbijgaan nog wel de tweede vrachtwagen, die van de Maasdijker.

De man uit Haarlem kwam door de klap bekneld te zitten. Hij heeft zwaar lichamelijk letsel opgelopen, maar verkeerde halverwege de middag niet meer in levensgevaar.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen