Archief

Vogels staan weer op Hoekse meerpalen

De eerste set meerpalen als kunstwerk is donderdag in Hoek van Holland onthuld. De meerpalen met daarop een vogel van roestvrij staal komen op tien verschillende locaties in de badplaats en vormen een route.

De meerpalen zijn afkomstig uit de Berghaven. Deze is gerenoveerd, waardoor de houten palen zijn vervangen door metalen constructies. Een kenmerkend beeld in de Berghaven is juist de meerpaal waarop een vogel zijn rust vindt en uitkijkt over de Nieuwe Waterweg.

Deelgemeente Hoek van Holland had daarom in overleg met Rijkswaterstaat besloten om dit stukje verder te laten leven en de meerpalen op verschillende locaties in de deelgemeente te plaatsen. De deelgemeente heeft vervolgens een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Winnares werd José Knippenberg-Fronen.

De eerste meerpalen staan nabij de kruising De Cordesstraat met de Hoekse Hillweg. De overige komen op de Dirk van den Burgweg/L' Avenue, de Strandweg, het Zeeplein, de Koningin Emmaboulevard, de Hoeksebaan/Haakweg, de Langeweg/Harwichweg, De Cordesstraat/Hoekse Hillweg, de Dirk van den Burgweg/De Ruyterstraat, de Strandboulevard en de Berghaven zelf.