Archief

Meijer op pad met elektrische scooter

Wethouder Bram Meijer van Westland (verkeer en vervoer) doet mee aan een testweek met elektrische scooters. Deze testweek is onderdeel van de Scootafette, die de komende acht weken in de regio Haaglanden en Leiden wordt gehouden. Bedoeling is dit alternatief voor autogebruik aan den lijve te ondervinden.

Opzet van deze estafette met de e-scooter is, dat elke week een andere werkgever de tweewieler uitprobeert. Wethouder Meijer geeft 'zijn' scooter volgende week door aan een directeur van bouwbedrijf Weboma.

De Scootafette, is een initiatief van 'Bereikbaar Haaglanden' en werkgeversorganisatie VNO-NCW West. Vijf lokale aanbieders van e-scooters zijn zo overtuigd van de vele voordelen van de elektrische scooter, dat zij bereid zijn de scooter acht weken ter beschikking te stellen aan kritische zakelijke gebruikers. In de regio Westland is dit Mango Mobility.

Voor werkgevers en werknemers die een elektrische scooter willen aanschaffen geeft het Stadsgewest Haaglanden een subsidie ter waarde van 250 euro en voor veelgebruikers zelfs 1.000 euro.

De ervaringen van de wethouders en de ondernemers met de elektrische scooter zijn de komende weken te volgen op www.bereikbaarhaaglanden.nl/scootafette.

Categorieen:
Westland Algemeen